Let op! Deze methodesite wordt nog ondersteund tot eind van schooljaar 2017/2018. Daarna gaat deze offline.

Edu'Actief breidt aanbod voor detailhandel uit met overname EIW

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

Edu'Actief neemt de uitgeefactiviteiten van EIW uit Stein over. Hiermee haalt Edu'Actief een autoriteit in huis op het gebied van detailhandel voor BBL- en BOL-opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs.Edu'Actief en EIW leggen met de samenwerking de focus op beroepsgericht leren.

Frans de Esch, directeur van EIW: "In het mbo staan we voor een grote klus om leerstof te ontwikkelen die past bij de beroepsgerichte kwalificatiedossiers die vanaf schooljaar 2014/2015 geïmplementeerd moeten worden. De visie die EIW heeft over beroepsgerichte leermiddelen anno 2015 vereist mankracht en deskundigheid die niet beschikbaar is. Edu'Actief heeft die mankracht en deskundigheid wel.
"Edu'Actief ontwikkelt naast leermiddelen ook bijpassende trainingen. "De samenwerking betekent ook dat er structureel aandacht kan worden geschonken aan de implementatie van leermiddelen in de roc's. Iets waar EIW tot op heden geen ruimte voor had", aldus De Esch.

"De methode Ondernemendleren van EIW sluit naadloos aan op Ambitie.info, de methode van Edu'Actief", aldus Peter Stokvisch, uitgever bij Edu'Actief. "De uitgeverij heeft nu twee sterke methodes in handen om de opleidingen voor detailhandel optimaal te kunnen bedienen."

Zowel Ambitie.info als Ondernemendleren wordt binnenkort aangepast volgens de nieuwste kwalificatiedossiers.

Over EIW
Uitgeverij EIW BV uit Stein is een educatieve uitgeverij die primair gespecialiseerd is in leerstof voor deelnemers die hun talenten willen ontwikkelen in de detailhandel en dat doen via een BBL- of BOL-opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Naast een compleet aanbod aan leermiddelen voor de bedrijfstak detailhandel omvat het EIW-fonds ook nog leermiddelen voor het generiek rekenen in het mbo en voor de CE Ondernemerschap.

Over Edu'Actief
Edu'Actief is een succesvolle en snelgroeiende educatieve uitgeverij en ontwikkelt lesmethodes voor primair, voortgezet en beroepsonderwijs. Daarnaast verzorgt Edu'Actief trainingen en diensten voor docenten. Edu'Actief is gevestigd in Meppel en is onderdeel van Koninklijke Boom uitgevers.